Ik hou van mooie ontwerpen creëren en help graag mensen met hun visuele communicatie. Of het nu gaat om affiches, boeken, flyers, brochures, logo’s, huisstijlen, vormgeving van websites, magazines of illustraties. Als Arnhemse grafisch ontwerper geef ik aan deze communicatie uitingen graag op een creatieve, aandachtige en verrassende manier vorm. Ik maak inspirerende verhalen tastbaar.

Mijn inspiratie

Elke dag maken we keuzes… Welke producten we kopen, waar we ons voedsel vandaan halen, hoe we reizen, welke energie leverancier we kiezen, etc. Bij elke keuze kunnen we afwegingen maken of we hiermee constructief bijdragen aan het behoud van onze mooie aarde en haar bewoners. Of dat we de aarde aan het uitputten zijn… Zoals Andre Kuipers zo mooi zei: ‘We zijn allemaal ruimtevaarders van het ruimteschip Aarde’.

Zowel als grafisch ontwerper als privé ben ik constant bezig duurzame keuzes te maken. Zo eet ik biologisch, koop zoveel mogelijk lokale producten, verplaats ik mij met de fiets en het openbaar vervoer en heb ik thuis groene stroom. Ook op mijn vak- gebied maak ik duurzame keuzes. Zo kies ik papier met het FSC keurmerk, laat ik veel drukwerk digitaal printen (scheelt inkt omdat de drukpers niet eerst op kleur moet komen).

We staan in deze eeuw voor een gigantisch omslagpunt: de transitie naar een duurzame samenleving, het creëren van balans in datgene we van de aarde nemen en wat we weer terug geven. Met elke kleine stap kunnen we het verschil maken… Als grafisch ontwerper zet ik mijn talenten graag in om in dit proces een steentje bij te dragen.

Mijn keuzes

Duurzaam ontwerpen betekent voor mij dat je als grafisch ontwerper bewust bent van alle keuzes die je maakt tijdens het ontwerpproces, op de hoogte bent van duurzame ontwikkelingen binnen je vakgebied en advies geeft hierover aan de opdrachtgever.

Zakelijk

  • FSC keurmerk papier
  • Digitaal drukken bij onlineprinters

Privé

  • Biologisch eten
  • Zoveel mogelijk lokale producten kopen
  • Vervoer met de fiets of het openbaar vervoer
  • Groene stroom gebruik
  • Zelf eigen groenten en kruiden verbouwen waar mogelijk