De stad ontkiemt, de stadsboer bloeit op…

Met dit boek wil ik de stadslandbouw een gezicht geven. Wie zijn de stadsboeren? Wat zijn hun beweegredenen? Wat zijn hun verhalen? Wat levert het ze op? Hoe pakken zij het aan? En vooral… hoe kun je zelf aan de slag gaan als stadsboer? Met deze vragen in mijn achterhoofd ging ik op pad en ontmoette verschillende inspirerende stadsboeren. Zij vertelde vol overgave over hun manier van voedsel verbouwen in de stad. Van balkonnetje tot volkstuintje, ze lieten mij allemaal zien met hoeveel voldoening ze de groente zaaiden, verzorgden en oogstten.

Verder heb ik met verschillende organisaties gesproken, die zich inzetten voor lokale voedsel productie in de stad. Samen met de lokale stadsboer zorgen zij ervoor dat de stad kan ontkiemen en de stadsboer zal bloeien…

Gevat in 112 pagina’s vertellen 6 stadsboeren en 6 organisaties hun verhaal. Deze inspirerende verhalen worden steeds afgewisseld door vele kleurrijke foto’s van de tuinen en balkons van de stadsboeren. Ook geeft elke stadsboer en organisatie je tips, zodat je zelf aan de slag kan gaan als stadsboer. Met een slotwoord van Bessie Schadee over Stichting Gezonde Gronden.

Het boek is op een originele wijze vormgegeven, is mooi verzorgd gedrukt op kwalitatief goed papier en gebonden met een speciale bindwijze. Deze bindwijze wordt ook wel de ‘Zwitserse bindwijze’ genoemd. Hierdoor valt het boek goed open en is het beter leesbaar. Tevens is door deze bindwijze, de gelaagdheid van elk hoofdstuk te zien. Elk hoofdstuk heeft namelijk een andere kleur. Op deze manier neem ik je mee van de donkere, afwachtende, bruine aarde in de stad. Naar het lichtgroene van een stad vol mogelijkheden! Dit geeft een uniek kleurverloop in het boekblok.