Boekhandels Jansen & de Feijter en Het Colofon waren opzoek naar waterdichte verpakkingsmateriaal voor gebruik achter de toonbank. Toen Walter Jansen mij vroeg of ik een alternatief wist voor het plastic tasje, ben ik gelijk gaan nadenken en rondkijken in mijn netwerk. Op het festival Innovate Arnhem was ik het bedrijf Schut Papier tegengekomen. Zij bleken het antwoord te hebben op de vraag hoe Walter zijn boeken waterdicht kan verpakken, op een milieuvriendelijke manier. Ik ben blij dat ik als ‘duurzame matchmaker’ kon optreden.

Klanten van beide boekhandels kunnen nu de aankopen droog thuiskrijgen, zonder plastic tasje. Het papier is waterafstotend en volledig recyclebaar als oud-papier.

Er zijn enkele tientallen rollen geproduceerd waar ook andere bedrijven uit de regio of binnen de branche van kunnen profiteren. Het papier van deze proef is wit, licht doorschijnend en onbedrukt. Het papier is stevig en pakt prettig in. Voor deze proef heb ik een sticker ontworpen om te benadrukken dat het heel bijzonder papier is. Geïnteresseerden bedrijven kunnen contact opnemen met Walter Jansen (06-51503357)