• VerbindingsPunt logo + visitekaartjes

Voor Renée Punt werkte ik het logo voor ‘VerbindingsPunt’ uit. Hieronder een beschrijving van de symboliek in het logo zoals zij het ziet.

Twee oren

Aangezien mijn passie luisteren is en ik dit onder andere met mijn oren doe, zie ik twee oren in mijn logo. Het zijn ook oren van twee verschillende personen die tegenover elkaar staan. Ze zijn bovenaan, in het begin, nog niet met elkaar verbonden. Onderaan, door écht naar elkaar te luisteren, zijn ze wel met elkaar verbonden.

Een hart

Voor écht luisteren heb ik ook mijn hart nodig. Ik wil met compassie kunnen luisteren. Ik wil luisteren met de intentie de ander te begrijpen. Als dat mij lukt, kom ik dichter bij het hart van de ander naar wie ik luister.

Twee gespiegelde vraagtekens

Zoals hierboven al geschreven is voor mij luisteren pas écht luisteren als ik luister met de intentie de ander te begrijpen. Het is voor mij belangrijk nieuwsgierig te blijven naar de ander. Vragen stellen op de juiste manier vind ik hierin essentieel. De vraag “Wat maakt dat je dit zegt/denkt/doet?” voelt voor mij anders dan de vraag “Waarom zeg/denk/doe je dat?”. Voel jij dat ook?

Drie kleuren

Na een artikel te hebben gelezen over de betekenis van kleuren, kwam ik op oranje en zwart. Dat zou bij mij moeten passen. Toch voelde de combinatie niet goed voor mij. Ik wilde frisse, felle kleuren. Ook wilde ik twee primaire kleuren die, gemengd, een nieuwe kleur vormen. Groen staat voor mij voor groei, ontwikkeling, nieuw. Als blauw en geel naar elkaar ‘luisteren’, verbinden ze zich met elkaar en ontstaat de nieuwe kleur groen.

Een VerbindingsPunt

Ik heb lang moeten nadenken over de naam van mijn bedrijf. Ik had al vroeg de naam van mijn dienst Luisterbootcamp, mijn tweedaagse duurzame training, maar vond hem niet geschikt als bedrijfsnaam. Voor mij is belangrijk wat ik met écht luisteren wil bereiken. Dat is: de verbinding met de ander! Er is zo veel winst te halen uit de verbinding met de ander! Ik mag dat zelf steeds vaker ervaren. Ik wil met mijn bedrijf anderen doelgericht begeleiden in de kracht van het écht luisteren.

En ik ben trots op mijn meisjesnaam: Punt!